Ett gäng svettiga män i mogen ålder sitter och pustar ut vid idrottsplatsen i Almunge öster om Uppsala. De tillhör ortens alldeles egna veteranlag i fotboll och har nyligen avslutat den andra av förhoppningsvis fyra matcher i Almunges årliga veteranturnering där fyra lag från Uppsala kommun deltar.
– Vi har vunnit en match och förlorat en, vi får se hur det går nu. Man är rätt trött, men vi spelar ju bara för att det är skoj, säger Lars Halvarsson som är en av spelarna som deltar.

Sport är det genomgående temat för Almunge denna dag. Här pågår även regionmästerskapen i orientering, och bara ett hundratal meter bort från fotbollsturnering är start och målgång för det årliga A.R.C-rallyt där veteranbilar susar fram mellan de uppländska skogarna. Kartläsaren Göran ”Spex” Lönnmark har just rullat in till servicestationen tillsammans med föraren Tom Axelsson.
– Vi ledde men tappade 20 sekunder här på slutet, förhoppningsvis kan vi köra i kapp det, säger Göran Lönnmark medan en mekaniker rullar in under bilen.

Han har kört rally i 35 år varav tre av dem professionellt. Och han tycker fortfarande att det är lika spännande att få sätta sig i framsätet och höra motorn vråla.
– Det är verkligen jätteroligt, vi kör i upp emot 180 knyck. Det är en fantastisk känsla, säger han innan det är dags att vrida om tändningen och bränna i väg igen.